Ловните муниции на фирмата Рио - Боеприпаси - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Ловните муниции на фирмата РиоДобавена на 24 Август 2009

Ловните муниции на фирмата  Рио - Боеприпаси

Доброто качество, съчетано с ниска цена, се основава на факта, че "Рио" произвежда всички компоненти за своите патрони - капсули, барут, сачми, гилзи, концентратори и капачки. От една страна, така се достига до намаляване на себестойността на произвежданата продукция, а от друга - спомага за запазването на високо качество, независещо от външни доставки. Тази структура на производството води до изключителната универсалност на испанския производител. Като пример може да бъде посочено, че "Рио" произвежда четири дължини на месинговата чашка, капсули със собствена подобрена конструкция и шест вида барут, като всеки се предлага в две модификации. Същото се отнася и за сачмите, собствена конструкция куршуми за гладкоцевно оръжие, два различни варианта на концентратори, капачки и т.н. По този начин се цели избягването на "пенкилерни" решения - т.е. всеки патрон е най-добрата възможна комбинация от капсули, сачми, барут, концентратор и капачка.

Основният, познат на българските ловци продукт на "Рио" е базовата серия "Рио 10". Тя е предназначена за масовия лов на прелетен дивеч - пъдпъдъци, гривяци, гургулици, а така също и за яребици и фазани.

Произвеждат се калибрите 12, 16 и 20. За 12 калибър дължината на гилзата е 70 мм (зелена на цвят), като месинговият венец е с дължина 10мм.

Боеприпасът е разработен с маса на сачмите 30 грама, като те са поставени в концентратор с амортисъор, ролята на който е да предава по-плавно и меко енергията от изстрела на заряда. Това води до избягване на т. нар. "прегрупиране" на сачмите, т.е. тяхното преподреждане в канала на цевта при изстрел. Вследствие това сачмите се движат групирано, без да се деформират. Така те имат по-малко разсейване след преминаването през дулния срез, което допринася за една по-концентрирана и стабилна група от попадения.

Работното налягане на патроните е 575 кг/см2, което гарантира безопасна работа с тях дори и с по-стари системи оръжия. Началната скорост на сачмите е 410 м/сек. Патроните "Рио 10" се продават в кутии по 25 броя.

Като перфектно съчетаване на отлично качество и ниска цена, патроните "Рио" ще продължат да се налагат като основна муниция за масовия лов и все повече български ловци ще се убеждават в техните отлични качества.

прочетена 5091 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Оръжия - БоеприпасиБОЕПРИПАСИТЕ НА Баскиери и Пелагри "След като опитах патроните "В&Р", вече не използвам никакви други. Защото, както...добавена на 24 Август 2009 | предледана 5488 пъти

Оръжия - БоеприпасиЛовни боеприпаси. Приготвяне на ловни патрони в домашни условия. Физическите лица могат да закупуват за лични нужди ловно-взривни материали от...добавена на 17 Август 2009 | предледана 8870 пъти

Оръжия - БоеприпасиПрепоръчителни патрони със съчмен заряд Екипът на Hunter.bg Ви препоръчва следните патрони за съответния дивеч: ВИДОВЕ...добавена на 17 Август 2009 | предледана 10991 пъти

Оръжия - БоеприпасиДА ЗАПОЧНЕМ СЕЗОНА С ПРАВИЛНИТЕ ПАТРОНИ За нас е интересно да чуем мнението на човек през чиито ръце буквално са минали милиони патрони.добавена на 14 Август 2012 | предледана 12431 пъти

ОНЛАЙН МАГАЗИН