Грижи за кучето в много студено време - Отглеждане и грижи - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Грижи за кучето в много студено времеДобавена на 01 Май 2011

Грижи за кучето в много студено време - Отглеждане и грижи

Като се застуди времето използваме думите "кучешки студ".

Доколко кучето може да издържи на студ?

Първо зависи от породата. Късокосместите кучета определено са по-уязвими. Ако кучето не е вързано понася по лесно студа. Движи се, ще си намери завет. Проблемът е ако кучето е вързано, както е обикновено с ловните кучета. Тогава трябва да е осигурена добре уплътнена колиба.

Хубаво е колибата да бъде изолирана добре и входа да бъде затворен с плътна завеса. Можете да постелите някакво парче вълнен плат на който да лежи.  Като се стопли времето, то само изхвърля парцала навън. Някой ловци слагат стърготини, но тях ги разпиляват навсякъде.

Много е важно каляването на животното. Ако се гледа на топло в апартамент особено, животното се изнежва. Вероятността да се простуди като се изведе на лов е голяма. Много е важно храненето. Трябва да се дава по рядка храна със затоплена вода, тъй като замръзва и ако се храни с гранули не може да си набави вода. И в най студеното време за ловното куче е удоволствие да бъде изведено сред природата. Ако има сняг радостта му се увеличава.

Може би ние хората се изнежихме много и като станат нормални зимни температури намираме обстановката за бедствена. Кучетата издържат на всякакви условия. Нас съвремените ловци започнаха да ни възпират много неща. В кучешкия студ трябва да мислим не само за ловния си помощник, а и за дивеча. Ако той не оцелее от зимните студове и хищниците през сезона няма за какво да ползваме кучетата си.

прочетена 8319 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Ловна кинология - Отглеждане и грижиХранене на кучето през зимата Повечето ловци отглеждат ловното си куче на открито. За да е по-топло през зимата...добавена на 01 Май 2011 | предледана 3506 пъти