Хранене на кучето през зимата - Отглеждане и грижи - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Хранене на кучето през зиматаДобавена на 01 Май 2011

Хранене на кучето през зимата - Отглеждане и грижи

Повечето ловци отглеждат ловното си куче на открито. За да е по-топло през зимата входа се затваря със завеса. Кучето се закалява. Особено голямо внимание трябва да се обръща на храненето през зимата. Ако не се храни пълноценнo, кучето заслабва. В условия на криза все по-трудно се осъществява пълноценното хранене на ловния помощник. Много зависи от породата на кучето. На едрите кучета им е необходимо по-голямо количество храна. Много ловци се насочват към по-дребните породи.

Храната е проблем, но винаги се намира изход. Качествената гранулирана храна е скъпа. За да се нахрани кучето, са необходими минимум 500 грама. При хранене със суха храна трябва да се осигури вода. През зимата, когато кучето е на открито, водата често замръзва.

В търговските вериги се намират преоценени хранителни стоки, обикновено с изминал срок на годност. Можете да купувате кокали, но не му ги давайте сурови. Смесват се с различна продукти: бракувани макарони, ориз, хляб. Ако има остатъци от плодове и зеленчуци се добавят и те. Можете да запарвате и ярма. Допълнително ако нещо остане от домашната трапеза, влиза в менюто на кучето. Важно е да има малки количества мазнини. Всеки ден трябва да осигурявате една 5 литрова кофа от латекс с храна. Стремежът е тя да е по-рядка, за да може кучето да си набави необходимото количество вода. В студените зимни дни яденето се затопля.

прочетена 3523 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Ловна кинология - Отглеждане и грижиГрижи за кучето в много студено време Като се застуди времето използваме думите "кучешки студ". Доколко кучето може да...добавена на 01 Май 2011 | предледана 8353 пъти

ОНЛАЙН МАГАЗИН