Италианските ловни пушки Силма - Гладкоцевни - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Италианските ловни пушки СилмаДобавена на 19 Януари 2012

Италианските ловни пушки Силма - Гладкоцевни

Италианската оръжейна промишленост е известна по цял свят и "Берета" е една от най-мощните оръжейни фирми. Произвежданото в Италия ловно оръжие се отличава с високото си качество и приемливи цени. Една от множеството фирми, влизащи в оръжейния консорциум със седалище в град Бреша, е "Силма". Тя предлага разнообразни модели ловни пушки с различни калибри, дължина на цевите и предназначение - за лов, спорт и тренировки.

Първата пушка, която ще ви представим, е от серията надцевки 70N, в която влизат няколко модела с множество модификации и варианти, чието основно предназначение е за лов на пернат дивеч.

Моделът "Бекас"

Моделът 70N-70EJ се предлага в три основни модификации в зависимост от калибъра - 12, 16 и 20, като всяка от тях има по два варианта - с дължина на патронника 70 или 76 мм. Оръжията са изработени от специална оръжейна стомана, като вътрешната част на цевите е хромирана, с цел увеличаване на износоустойчивостта им, а външната е оксидирана за повишаване на корозоустойчивостта. Заключването и отключването са класически и се осъществяват посредством система от отвори, щифтове и пружини. Отключването става с помощта на малко лостче, монтирано над шийката на приклада. Зад това лостче се намира механичният предпазител, заключващ/освобождаващ ударно-спусковия механизъм. Върху горната цев е монтирана вентилираща шина, в предния край на която се намира малка цилиндрична мушка. Спусъците могат да бъдат два, като предният е за горната цев, а задният за долната; един с последователно изстрелване или един селективен, с изстрелване по избор. Прикладът и ложата са изработени от орехово дърво, обработено с лак за предпазване от лошите атмосферни влияния. Прикладът е ергономичен, с полупистолетна ръкохватка и тънък задтилък, като повърхностите на ръкохватката и ложата са накатени за подобряване на захвата. В долния край на приклада и пред ложата са поставени антабки за закрепва не на ремък. Дължината на цевите е 700 мм, като в зависимост от модификацията се предлагат с различни шокове, а теглото е около 3,1 кг. От двете страни на цевната кутия и отдолу има планки със сребрист цвят, с гравирани по тях различни мотиви.

70N-EJ "Картел"

Моделът 70N-70EJ "Картел" като конструкция, механика, дизайн и предназначение е сходен на горния. Той се предлага в две основни модификации - с калибър 12 и 16, като и двете имат варианти със 70 или 76-милиметрови патронници. В зависимост от качеството на изработката моделът има още две основни модификации - стандартна и луксозна, като последната се отличава с по-фината си украса и специално подбраната орехова дървесина за изработване на ложата и приклада. Цевите са с дължина 700 мм, със същите конфигурации шокове и начин на обработка. Теглото и също е около 3,1 кг. Визуално "Картел" се отличава от предишния модел по шийката на приклада, която е с по-елегантна форма, и най-вече по пластините с гравировките, които са по-продълговати и образно казано, "захапват" шийката на приклада. Другата разлика е в типа на вентилиращата шина.

Моделът 70L.E.

Последният модел от тази серия - 70 L.E., като дизайн, характеристики, конструкция, модификации и варианти е идентичен с 70N-70EJ. Какво е различното при този модел? На първо място, се предлага във варианти, при които планките от двете страни на цевната кутия и отдолу са с черно матирано покритие и позлатена фигурка на птица. Освен това между цевите има прорези с цел олекотяване, а шарките на накатката по приклада и ложата са с друга форма.

Друга надцевка, предлагана от "Силма", е моделът "Бекас", който се изработва само с 12-калиброви цеви и с два вида патронници - 70 и 76 мм. Тя също се предлага във варианти с три вида спусъци - два, един и един селективен. Механиката и дизайнът са идентични с модела 70N-70ЕJ. Отличава се с начина на изработка на цевите, които са слепени само в предния и задния си край, а не както при горните модели в моноблок. Това дава отражение върху теглото на оръжието, което е само 2,65 кг. Цевите са по-къси, с дължина 600 мм, и обработени по същия начин. Оръжието е без вентилираща шина и с класически мерни прибори - мушка, повдигната на основа, и фиксиран мерник тип "лястовича опашка". Като цяло моделът "Бекас" е сходен по изработка, а името му подсказва за неговото предназначение.

За по-едър дивеч, като лов на диви прасета например, фирмата предлага надцевката "Слуг". Пушката се предлага само в калибър 12/76, което означава, че използва патрони тип магнум. Цевите са лепени, с дължина 550 мм, обработени по същия начин, като шокът и на двете е тип цилиндър (CIL). Оръжието няма вентилираща шина, а механични мерни прибори, като мушката и мерникът са друг тип в сравнение с модела "Бекас". Заключването е усилено, монтиран е и удебелен амортизиращ гумен задтилък поради по-мощния откат. Предлага се в три варианта в зависимост от спусъка - два, един и един селективен. Лесно се различава от останалите модели, тъй като е по-къса и с характерна мушка. Тежи около 2,6 кг.

Фирмата "Силма" предлага и други модели ловни пушки, които ще представим в някой от следващите броеве на списанието.

прочетена 12913 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Оръжия - ГладкоцевниEднозарядните гладкоцевни оръжия Точността на всяко едноцевно оръжие винаги превъзхожда тази на добавена на 19 Януари 2012 | предледана 6263 пъти

Оръжия - ГладкоцевниПървокласната серия SO на фирмата Beretta През последните години, когато на нашия оръжеен пазар вече е възможно да се...добавена на 18 Септември 2009 | предледана 3389 пъти

Оръжия - ГладкоцевниУникалните ловни пушки на австрийския град Ферлах Ценителите, които живо се интересуват от първокласни ловни оръжия, добре...добавена на 18 Септември 2009 | предледана 10202 пъти

Оръжия - ГладкоцевниЛовните автомати на Бенели Най-характерното за оръжията на "Бенели" е техният затвор. Той е първият в света,...добавена на 07 Септември 2009 | предледана 15427 пъти