Крико 902 делукс - Нарезни - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Крико 902 делуксДобавена на 18 Септември 2009

Крико 902 делукс - Нарезни

Изискванията на съвременния ловец трудно могат да бъдат сведени до една-единствена карабина. Стремежът му да притежава оръжия с различен калибър обаче, освен че е свързан със сериозни разходи, предполага и привикването му към ловни карабини с различна ергономия, тегло и др. В този смисъл решение би могло да се търси в моделите, при които е предвидена възможност да бъдат сменяни цевите(и съответно калибрите). Както е например при престижната карабина Крико 902 делукс.

Технически данни

  • Вид на оръжието: ловна карабина
  • Модел: Крико 902 делукс
  • Калибър: .243 Win., .30-06 Springfield
  • Цев: дължина 570 мм, 6-канална за кал..243 Win., 4-канална за кал..30-06
  • Капацитет на пълнителя: 3 патрона
  • Тегло на оръжието: 3050 грама
  • Дължина: 1085 мм(1135 мм с цев дълга 620 мм)

При нея са предвидени различни комбинации от калибри. Например комплект от цев кал..30-06 и втора в калибър .243 Winchester. Друга алтернатива е изборът от някой от калибрите магнум, 7 мм Rem.mag. или .300 Win.mag., в комбинаране със стандартна муниция - .243 Win., 6,5х55, 7Х64, .270 Win., .308 Win., .30-06 Springfield. Идеята е да се предложи достатъчно приемлив вариант, с наистина различни като възможности калибри. Цевта се монтира и блокира посредством три винта Allen, преминаващи отдолу нагоре през предната част на цевната кутия и затягащи в три легла, разположени в правоъгълен цокъл на външната страна на цевта, под патронника. За целта е предвиден специален инструмент. Самите цеви са производство на германската фирма Лотар Валтер и са с дължина 570 мм (по заявка 620 мм за двата калибъра магнум).

Приклад и полуложа представляват два отделни модула. Притежателят на Крико 902 делукс може да избира между различни приклади - баварски тип, тип "Сафари" и дори заготовка за приклад, която е обработена по необходимия начин, за да може да бъде прикрепена към карабината, но окончателното оформяне трябва да бъде направено впоследствие, според индивидуалните особености на конкретния клиент. Цевната кутия ляга дълбоко в предната част на приклада, а фиксирането се осъществява посредством дълъг винт, преминаващ надлъжно. Полуложата се прикрепва пак чрез винт, но напречно, разположен централно отдолу.

Специфична особеност на модела е наличието на места от двете страни на цевната кутия, предвидени за монтиране на пластини, чиято функция е основно свързана с естетиката. Могат да бъдат от различен материал: дърво или неподатлива на корозия метална сплав, покрити с орнаменти.

Затворът разполага с три упора в предната си част, симетрично разположени на 120 градуса. Тази конструкция позволява да се намали ъгълът на завъртане на ръкохватката на 60 градуса, което означава по-голяма бързина при презареждане. Не се налага замяната му при предвидените за използване калибри.

Пълнителите имат капацитет от три патрона, независимо от това за кой калибър са предназначени. Тъй като дължината им е различна, е предвиден дистанционен детайл.

Ударно-спусковият механизъм разполага с шнелер от френски тип, който свежда усилието до 400 грама. Включва се напълно безшумно чрез натиск напред на лостчето на спусъка. Ако не се използва, усилието е 1000 грама.

Предпазителят е двупозиционен и е разположен малко нетрадиционно за магазинна карабина - централно, върху задната част на цевната кутия, подобно на повечето двуцевки. Не блокира затвора. При поставянето му на позиция "предпазител" шнелерът (ако е бил включен) се изключва.

В заключение може да се каже, че модулният принцип, използван при Крико 902, предлага наистина широка гама от възможности за избор както по отношение на украсата, така и що се отнася до предпочитания приклад и калибър. Всичко това със сигурност ще се хареса на онези ловци, които не се задоволяват със стандартния средностатистически вид на оръжията, а желаят все пак нещо да зависи и от тях самите, да вземат и те участие според собствените си виждания и нужди.

прочетена 3295 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Оръжия - НарезниМалокалибреният ТОЗ 99-01 В тази статия читателите няма да бъдат информирани за новости, представляващи...добавена на 24 Август 2009 | предледана 6216 пъти

Оръжия - НарезниОръжие от фирма Browning Да се говори за историята и постиженията на фирма "Browning" е излишно. Нейната...добавена на 24 Август 2009 | предледана 6300 пъти

Оръжия - НарезниЛовни карабини Савидж Американската фирма "Савидж" не е от най-популярните производителки на ловно...добавена на 18 Септември 2009 | предледана 15920 пъти

Оръжия - НарезниПНЕВМАТИЧНИ ЛОВНИ ПУШКИ Американската фирма “Бийман Пресижън Еъргънс” (Beeman Precision Airguns) със седалище...добавена на 13 Март 2010 | предледана 10122 пъти