Ножове BOKER - Хладни - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Ножове BOKERДобавена на 24 Август 2009

Ножове BOKER - Хладни

Най-старият символ, датиращ от 17 век, който може да се свърже с името на Boker, е един огромен кестен, надвесен над малката фабрика за инструменти на Boker. Очевидно тези инструменти са били доста добри, след като в следващите 100 години Boker става водеща компания в Германия и в съседните страни.

Символът на дървото става известен в цял свят, тъй като се поставя на всички инструменти на Boker, произведени не само в Германия, но и в САЩ и Канада. Връзката между различните компании на Boker прекъсва по време на Втората световна война, когато фабриката на Солинген изгаря до основи. В пожара фирмата губи и най-важното си предимство - регистрацията на символа на дървото за американския пазар. Все пак с усилията на верните си сътрудници Boker успява да оцелее и днес е една от водещите компании в областта на режещите инструменти. Продуктите и са изключително разнообразни и варират от ножове, изработени от 320-пластова дамаскинова стомана, до модерна керамика.

Едни от най-интересните ножове на фирмата са от серията Пираня, кръстени на легендарната риба и изобретени от Дитмар Пол. Острието им е като бръснач, за да може да среже и най-предизвикателния материал. Основните характеристики на серията Пираня са издръжливостта, лекото тегло, алуминиевите дръжки с допълнителни вложки от Kraton. Страничното затваряне и бутонът за палеца позволяват лесното отваряне и затваряне на острието от неръждаема стомана. Има щипка за джоб и дупка за поставяне на ремък. Някои ножове от серията Пираня са с назъбено острие.

Ножовете Калашников носят име, свързвано с гениалност, сила, надеждност и пълна промяна на съвременното лице на войната. Boker е горда с получаване на право за ползване на това име лично от Михаил Калашников - умът, изобретил прословутия АК-47 - за също толкова впечатлителната серия ножове. Дизайнът, контурът и линиите на серията, изобретена отново от Дитмар Пол, допълват оригиналните черти на АК-47. Дръжките на ножовете са алуминиеви за по-голяма сигурност и по-добър захват. Частично назъбеното острие е направено от неръждаема стомана 440С. Ножовете имат щипка за носене на колан или джоб.

Все повече ловци днес търсят ловните ножове Boker, тъй като те задоволяват и най-претенциозните изисквания. На ловците им трябва острие, на което могат да разчитат. Ето защо за направата на тези ножове се използва само неръждаемата стомана 440С. Разбира се, дръжките от еленов рог са задължителни. За направата на ножа се използват само подбрани материали. Към същата серия се отнасят и ножовете със сгъваемо острие и сгъваем трион, като трионът може да послужи и за отварачка. Към ножа има и кожен калъф.

Серията Оптима е сменяема система ножове от неръждаема стомана 440С със затварящо се острие. Дръжката с метални части е здрава, с елегантен дизайн. Остриетата от серията Оптима лесно и бързо могат да се сменят, като превръщат ножа в многофункционален уред с множество възможности.

Boker е първата компания, която пуска на пазара през 2000 г. неръждаемия нож х15 ТN, а сега представя и ножа за гмуркачи от неръждаема стомана и острие, защитено от корозия, направени специално по изискване на Германските специални части. Ножът е подходящ и за наземни операции.

Сгъваемите ножове, тип кама на Boker AFD са направени с една единствена цел - да изпълнят високите изисквания и стандарти на професионалистите, които разчитат само на най-доброто в работата си. Отново по дизайн на Дитмар Пол, тези ножове имат възможно най-много функции. Дръжката е алуминиева, с анодицирана повърхност за защита и е направена за здрав и силен захват. Халката около нея позволява ножът да се носи с острието надолу. Камата е изострена само от едната страна и е направена от стомана СРМ-S60V. Острието се изважда много бързо и се прибира напълно в дръжката.

прочетена 8032 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Оръжия - ХладниНачини за заточване на ножове С ловните ножове се извършват всякакви дейности. Колкото качествени и остри да...добавена на 01 Май 2011 | предледана 7412 пъти

Оръжия - ХладниНожът и неговата история Ножът в най-общото разбиране на тази дума е метална пластина със заострен край,...добавена на 04 Май 2010 | предледана 3938 пъти