ОПТИЧЕСКИТЕ ПРИБОРИ НА Цайс - Оптики - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

ОПТИЧЕСКИТЕ ПРИБОРИ НА ЦайсДобавена на 18 Септември 2009

ОПТИЧЕСКИТЕ ПРИБОРИ НА  Цайс - Оптики

Немската фирма "Цайс" е един от световните лидери в производството на оптика. Основана е преди 150 години, като през 1904 година пуска в производство първия си оптически мерник за карабина. Това довежда до революция в използването на карабините за лов и състезания, като открива нови, неизползвани дотогава възможности. Появата на оптическия мерник дава силен тласък в разработката на нови боеприпаси и карабини, които да отговарят на използването му.

През 1920 година за първи път "Цайс" представя на пазара оптически мерник за карабина с 8- кратно увеличение, който е еталон за най-широко използвания мерник и досега.

С развиването и усъвършенстването на технологиите, през 1930 година "Цайс" започва производството на оптични елементи с антирефлексно покритие. Това дава възможност за многократно увеличаване на контраста на изображението, реално предаване на цветовете на изображението и увеличено предаване на светлината.

Чрез специалното многослойно покритие "T-Star", разработено в годините след Втората световна война, предаването на светлината, а оттам и качеството на изображението достига непознати дотогава равнища.

От 1975 година оптическите мерници на "Цайс" се произвеждат със скали, които винаги се намират в центъра на полезрението, независимо от ъгъла на регулиране. Това позволява на стрелящия бързо и прецизно да насочи карабината в желаната цел.

С настъпване на новото хилядолетие "Цайс" продължава да следва традициите си в областта на нововъведенията. Оптическите мерници DIAVARIV са изключително олекотени, с увеличено полезрение и многофункционалност. Отново "Цайс" създава стандарти, с които всички останали производители трябва да се съобразяват.

Гамата в производството на оптически мерници е изключително разнообразна - от 1,1-4х24 до 3-12х56. Мерните скали също предоставят големи възможности за избор - над 30 различни вида, обикновени или с подсветка, които позволяват примерване при слаба светлина.

Във философията на фирмата "Цайс" е залегнал забележителен респект по отношение на психологията на лова, природата и нейното опазване.

Биноклите на "Цайс" се отличават с високото си качество и могат да се използват при различни температури и различни метеорологични условия.

Производствената гама е изключително широка - от театрални до морски бинокли, с характеристики от 8х20 до 20х60. Според предназначението си са водонепроницаеми, херметизирани и устойчиви на прах, пясък и кал. Лещите са просветлени, устойчиви на надраскване и позволяват получаване на перфектно изображение дори при слаба светлина.

Корпусът е от специален олекотен метал. Лещите и обръщателната система са перфектно и надеждно монтирани. Външното покритие е от износоустойчив полимер, с капачки, предпазващи окулярите. Всичко това е предпоставка за изключителна здравина и устойчивост на удари или при изпускане.

Но това далеч не е всичко. "Цайс" предлага прибор за наблюдение през нощта - 5.6х50N, който ви предоставя възможност за наблюдение на обекти на разстояние над 500 метра, с оптимална резолюция и със забележителна яснота на изображението - един компактен прибор с тегло от само 1080 г.

Всички прибори на "Цайс" са синоним на прецизност и високо качество навсякъде по света.

прочетена 6603 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Оръжия - ОптикиОптики на американската фирма Trijicon Inc Американската фирма "Трижикон Инк." (Trijicon Inc.) е основана през 1981 г. от Глен Биндън....добавена на 18 Септември 2009 | предледана 3725 пъти

Оръжия - ОптикиКак сами да поставим оптически мерник? След като сме се снабдили с трите основни елемента, необходими за това упражнение...добавена на 04 Май 2010 | предледана 14599 пъти

Оръжия - ОптикиМонтаж и настройка на оптика Тук ще опиша как сами да монтираме новозакупена оптика в домашни...добавена на 11 Ноември 2011 | предледана 14592 пъти

Оръжия - ОптикиОптични мерници - българско производство На пазара отново са българските оптични мерници, производство на флагмана на...добавена на 07 Август 2010 | предледана 11322 пъти