Плуваща тежест за леки изкуствени примамки - Стръв и захранка - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Плуваща тежест за леки изкуствени примамкиДобавена на 01 Март 2010

Плуваща тежест за леки изкуствени примамки - Стръв и захранка

Хитрото приспособление Diving Sinker (плуваща тежест) е незаменим помощник за спинингиста. Използва се за водене на леки изкуствени примамки - предимно блесни и воблери, на желаната от рибаря дълбочина. Един от най-известните варианти на този такъм се произвежда от финландската фирма "Куусамо"

Работейки с оригиналната конструкция на плуващата тежест на тази фирма, вие лесно можете да достигнете зададена от вас дълбочина в диапазона от 2 до 12 метра. При това безпроблемно се използват дори свръхлеки спинингови примамки, чиято самостоятелна употреба заради малкото им тегло е невъзможна при водене на голяма дълбочина или на предварително определен воден хоризонт.

С помощта на Diving Sinker с неголямо тегло може да се осъществява водене на изключително леки блесни и плаващи воблери в близост до повърхността или пък при необходимост да ги потопим на нужното разстояние под водата. При засичане тежестта променя ориентацията си (изправя се) и не създава допълнителна съпротива при изваждане на линията с плячката. За рибаря остава само да вмъкне улова в лодката си. Такъмът има още едно голямо предимство: ако обстоятелствата налагат някаква промяна в начините или тактиката на риболова, конструкцията на плаващата тежест позволява тя да се пребалансира!

Разнообразието от Diving Sinker е огромно - пускат се както в обикновено изпълнение, така и във варианти с въртящи се лопатки, което служи като допълнителен дразнещ фактор за хищника.

 

 

прочетена 4066 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Риболов - Стръв и захранкаТРИ РЕЦЕПТИ ЗА ШАРАН И КАРАКУДА И ХИЩНИК Еецепта от Мартин Груев 1. Една кофичка кисело мляко се оставя да престои седмица...добавена на 10 Ноември 2009 | предледана 28671 пъти

Риболов - Стръв и захранкаАНАСОНОВ КАЧАМАК ЗА ШАРАНИ Предлагаме Ви тарикатска ре­цепта - анасоновият качамак на Цветан...добавена на 26 Октомври 2009 | предледана 9975 пъти