Риболов на Блесна - Техники на риболов - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Риболов на БлеснаДобавена на 17 Май 2010

Това е един много динамичен и увлекателен риболов. Практикуването му е свързано с честа смяна на местата и множество замятания. Единствения му съперник по динамичност е риболовът на муха. Екипировката при този вид риболов е сравнително малка, което е добре за подвижността по време на риболов. А сега основните елементи, необходими за риболова на блесна:

- Въдица - най - често изполвани са телескопите, заради комбинацията от лекота и дължина. Когато риболовствате на езеро, язовир или открита голяма река, може да ползвате телескопи с дължина около 3 м. Ако обаче ще ходите на места с гъста растителност и дръвчета, е по - удобно с къса въдица. Аз, например, в такива случай използвам едно телескопче дълго 1.60, което ми върши страшна работа.

- Макара - за нея казам само - лека, с голямо предавателно число, добре регулиран аванс. Макарата трябва да е лека, за да не ви уморява ръката при честите замятания. Голямото предавателно число ви е нужно, за да можете да вдъхнете живот на блесната. Добре регулираният баланс ще ви спаси от скъсване, когато удари рибата.

- Влакно - залага се на по - тънки влакна с голяма издържливост на удар или по - точно на разтягане. Всяко влакно си има определена степен на разтягане без това да влияе на качествата му. Тази степен е отбелязана на полката с влакното точно до килограмите, например 5.8 lb.

- Блесна - блесните са като плувките, има ги на пазара колкото искаш. Така че моят съвет отново е, купете си колкото можете повече. Най - често използваните блесни от българските риболовци са: клатушки, въртящи се и воблери. Като съберете от всички по-малко ще може да сте спокойни, че може да предложите пълно меню на рибата и ако откаже на една, то ще удари на друга.

- Други - тук отново ще посоча вирбелите (виждате колко са необходими), а също така и едни специални тежести, които се използват, за да водите блесната в по - долните слоеве на водата, а също така и за постигане на по - големи дължини при замятането (тежестите може да видите на сраница "Тъкъми").

Техниката за риболов на блесна е сравнително проста. След сте заметнали, изчаквате малко, за да може да потъне блесната и започвате да обирате влакното и тук влиза в роля макарата. Започвате бързо, после намаляте темпото и така ги редувате, за да дадете живот на блесната. Също така, за да сте още по - убедителни използвайте и въдицата, с нея може да променяте посоката на водене на блесната, което кара блесната да играе.

 

прочетена 19860 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Риболов - Техники на риболовРиболов на Булдо и муха Риболов на Булдо Риболовът на булдо е много приятен, но сравнително малко колеги...добавена на 17 Май 2010 | предледана 9703 пъти

Риболов - Техники на риболовТайните на стика Когато стане дума за риболов на река с пръчка и макара и в разговора се на­месят...добавена на 10 Ноември 2009 | предледана 4364 пъти

Риболов - Техники на риболовПатерностер Предназначението на патерностера винаги се свежда до едно - да осигури...добавена на 05 Януари 2010 | предледана 6327 пъти

Риболов - Техники на риболовРИБОЛОВ С КЛЬОНК Без всякакви уговорки,днес сомът е най-голямата сладководна риба у нас./моруната...добавена на 07 Август 2010 | предледана 14658 пъти