Уникалните ловни пушки на австрийския град Ферлах - Гладкоцевни - Hunter.bg
Количка
Вашата количка е празна.

Уникалните ловни пушки на австрийския град ФерлахДобавена на 18 Септември 2009

Уникалните ловни пушки на австрийския град Ферлах - Гладкоцевни

Ценителите, които живо се интересуват от първокласни ловни оръжия, добре познават производството на майсторите от Ферлах. Повече от два века оръжията на това малко австрийско градче пътуват до всички краища на света. Голямокалибрените шуцери, класическите дрилинги и гладкоцевните ловни пушки са предпочитани от специалистите като оръжия дълготрайни, дългобойни и красиви, с изключително точен бой. Уникалните оръжия на Ферлах могат да се разделят в зависимост от обектите и условията на лова на четири основни групи за лов на среден и едър дивеч, в размер от европейската сърна до африканския слон. Фирмите предлагат двуцевни нарезни пушки, щуцери под различни по размери патрони, започвайки от 22 "Хорнет" и завършват за сега съществуващите патрони калибър 700-17,8мм. Това са първата група оръжия.

Втората група са комбинирани пушки - двуцевки с вертикално разположени цеви (супер позе камера), а така също дрилинги и четирицевни с различни съчетания на гладки и нарезни цеви. Тази група обхваща широк спектър лов на разнообразен дивеч в различни географски региони.

Третата група пушки са гладкоцевните с вертикално разположени цеви за любители на класическите видове лов на малки зверове и птици.

Четвъртата група съставлява така наречените планински щуцери - сравнително рядко и оригинално оръжие с вертикално разположени нарезни цеви с различни калибри. Всички те се използват за лов в планински местности.

По мнението на голяма част от специалистите по ловно оръжие най-добрите дрилинги в света се изработват във Ферлах, независимо от традиционно силната конкуренция на немските предприятия в този бранш, като силните фирми "Крийгхов", "Ф. Хайм" и "Блазер".

За любителите на истинския спортен лов предприятията във Ферлах предлагат дрилинга модел "50". Тази класическа трицевка с две горни цеви 16-ти или 12-ти кал. и нарезна долна цев с патрон 5,6(50Р, 6,5), 57Р, 6,5(68Р,7), 57Р, 7(65Р), 222 Ремингтон, 240 и 270 Уинчестер. Неголямата тежест на оръжието - 2,95 кг, се постига благодарение на изключително качествената високолегирана стомана "Бьолер суперблиц".

Големите налягания на барутните газове в момента на изстрела, различните по честота и амплитуда механични колебания в цевите предявяват повишени изисквания към здравината и дълготрайността на дрилинга. Здравината и качеството на стоманата "Бьолер суперблиц" превъзхожда два пъти съвременната стомана "Витфорд" и почти три пъти съвременната ижевска стомана за цеви, марка "50 А". Високата пластичност на стоманата "Бьолер суперблиц" има важно значение за безопасността на стрелеца в случай на разрив на цевта, което е възможно по време на лов при попадане на чуждо тяло в същата. В случая еластичното свързване на молекулите на стоманата ще предизвика разтягане, без да даде разпукване на дребни части.

Фирмите на Ферлах пускат и оригиналния модел дрилинг под названието "Бокдрилинг". Този модел пушка, образец 41, тежи 3,2 кг, има спусков механизъм "Блиц" и четворно заключване на цевите. Бокдрилингът има приспособление за монтиране на оптически прибор. И трите цеви са с дължина 65 см, произведени от стомана "Бьолерразант", образец 33.

Интересно е да се знае, че знаменитата английска компания, съществуваща от два века, "Джон Ригби" произвежда цевите на своето нарезно оръжие именно от тази марка бьолерова стомана. Това е достатъчно като препоръка за високите качества на ловните оръжия, произвеждани във Ферлах.

прочетена 10200 пъти Принтирай Сподели в Svejo

други статии от тази категория

Оръжия - ГладкоцевниДЪРВЕН ИЛИ ПОЛИМЕРЕН ПРИКЛАД Появата на полимерните приклади преди десетина-петнайсет години достигна своята...добавена на 07 Август 2010 | предледана 5881 пъти

Оръжия - ГладкоцевниПОЧИСТВАНЕ И СМАЗВАНE НА ЛОВНАТА ПУШКА Ловната пушка трябва винаги да бъде изправна, с безупречен механизъм. Винаги да...добавена на 16 Октомври 2009 | предледана 9750 пъти

Оръжия - ГладкоцевниEднозарядните гладкоцевни оръжия Точността на всяко едноцевно оръжие винаги превъзхожда тази на добавена на 19 Януари 2012 | предледана 6261 пъти

Оръжия - ГладкоцевниАвтоматизирани ловни оръжия Интересът на обществеността към автоматизацията на всички видове ловни оръжия...добавена на 07 Септември 2009 | предледана 5530 пъти